Чому вакцинація є важливою?
2295
post-template-default,single,single-post,postid-2295,single-format-standard,bridge-core-2.6.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7,elementor-page elementor-page-2295

Чому вакцинація є важливою?

Чому вакцинація є важливою?

Вакцини – простий і ефективний захист від небезпечних захворювань Перехворівши, організм часто набуває довічного захисту (імунітет на все життя), і таким чином, дитина не буде повторно хворіти.

Метою вакцинації є набуття захисту від хвороби, без ризику захворіти. При проведенні вакцинації, формується «пам’ять» імунної системи. При вакцинації в організм вводяться ослаблені бактерії або віруси, їх частинки або подібні до них речовини. Тоді імунна система активується і без перенесеної хвороби. Таким чином деякі небезпечні інфекційні захворювання можуть бути попереджені простим і ефективним шляхом. Проти деяких захворювань вакцинація призводить до довічного захисту, в інших випадках ефект знижується через кілька років, і необхідна повторна вакцинація (ревакцинація, бустерізація).


Немовлята легко переносять вакцинацію


Імунна система дитини вже на початку внутрішньоутробного життя готова впоратися з різними збудниками інфекцій, з якими вона стикнеться після народження. Вакцини активують лише невелику частину потенціалу імунної системи дитини та “навантажують” імунну систему набагато менше, ніж звичайні захворювання, наприклад такі як застуда. Тому немовлята легко переносять вакцинацію, в тому числі й кілька вакцинацій одночасно.

No Comments

Post A Comment